Hamvak szórása templomban Osszáriumba

Szent Margit templom hamvak szórásaSzéles körben elterjedt temetési forma, hogy az elhunyt hamvait egy katolikus vagy református templomban található altemplomban helyezik végső nyugalomra, egy közös nyughelyre az úgynevezett osszáriumba szórásos temetési szertartás keretei között. 

Minden körülmény adott ahhoz, hogy e hely szeretett halottunk méltó, végső nyughelye legyen. Megszentelt, áhítattal teli helyen rendezhetjük meg a temetési szertartást. Az altemplomokban mindig van friss virág, rugalmas a nyitvatartási idő, melyben látogathatjuk szerettünk sírhelyét és nem utolsó sorban szép a környezet is. Ha az Ön számára fontos, hogy hozzátartozója hamvai méltó helyen nyugodjanak, akkor az Ön választása legyen egy templom vagy kápolna osszáriuma.

 

A teljes körű ügyintézés és szertartás menete:

Szent Gellért plébánia hamvak szórásaAz elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a szükséges iratokkal munkatársunk beszerzi a halál helye szerinti polgármesteri hivatal Okmányirodáján. Leegyeztetjük az Ön által kiválasztott templomban az Ön igényeinek megfelelő temetési időpontot és lefoglaljuk azt, illetve igény szerint rendezzük a szertartás költségeit is. Megszervezzük a búcsúztató személy – katolikus pap, református lelkész - közreműködését a temetésen. Gondoskodunk az elhunyt holttestének hamvasztásra történő elszállításáról a kórház patológiájáról vagy a temetőből a megjelölt hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak légmentesen lezárható műanyag urnabetétbe történő elhelyezése, melyre egy időben eltávolíthatatlan módon feltüntetésre kerülnek az elhunyt adatai és a hamvasztás azonosító jelei. A művelet megtörténte után a hamvakat munkatársaink visszaszállítják irodánkba és ott átadjuk az Ön részére vagy - amennyien kéri - kiszállítják a szórás helyéül szolgáló templomba, ahol a plébánia vezetőjének adják át a hamvakat. Az altemplomban megtörténik a hamvak ravatalozása és temetése, vagyis az osszáriumba történő hamvak szórása az Ön által választott felekezeti módon vagy polgári szertartás szerint. 

Az Ön igényeinek megfelelően vállaljuk a kórházban az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványának és Statisztikai lapjának beszerzését, ha van a kórházi hűtési díj kifizetését, az elhunyt öltöztetésének, sminkelésének megrendelését a ruházat leadásával együtt, illetve ha nem egészségügyi intézményben történt a haláleset, akkor a hamvasztáshoz szükséges illetékes Tisztiorvosi Hivatal engedélyének beszerzését.

Amennyiben pontos és személyre szabott szolgáltatási árra kíváncsi, vagy egyéni elképzelései és kívánságai vannak, úgy az alábbi űrlap kitöltésével könnyen és gyorsan tud árajánlatot kérni cégünktől.

Igyekszünk a lehető legkedvezőbb megoldást megtalálni az Ön számára, ezért több krematóriummal is kapcsolatban állunk. 

Templomi szórás űrlap

Kérjük pontosan töltse ki az adatokat, hogy munkatársunk minél pontosabb árajánlatot tudjon adni Önnek.

Melyik településen történt a halálozás?:
Hol történt a halálozás?:
Hol található jelenleg az elhunyt?:
Intézmény neve:
Hamvak szórásának helyszíne:
Templom megjelölése:
Egyéb másik templom megnevezése:
Milyen szertartást szeretne?:
Halotti anyakönyv beszerzését:
Megjegyzés vagy közlemény:
Hogyan ismertessük árajánlatunkat?:
Adja meg nevét *:
Adja meg e-mail címét *:
Adja meg telefonszámát *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!