Szórás repülőgépről

Az elhunyt hamvainak repülőgépről, a Duna Budapesttől északra eső folyamszakasza felett történő végső nyugalomra helyezése, vagyis szórása.

A hozzátartozók a repülőgépen a levegőből, vagy a folyóparton megjelenve kísérhetik utolsó útjára az elhunytat és lehetnek tanúi hamvainak a Duna folyamba szórásának. A hamvak rózsaszirommal vegyítve kerülnek szétszórásra, hogy útjuk a levegőben végig nyomon követhető legyen. Így téve felejthetetlen eseménnyé az elhunyt légi temetését.

  Felvilágosítás: +36 30 879 8970

  A teljes körű ügyintézés és szertartás menete:

  Az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a szükséges iratokkal munkatársunk beszerzi a halál helye szerinti polgármesteri hivatal Okmányirodáján. Leegyeztetjük és lefoglaljuk az Ön által kiválasztott temetési időpontot és rendezzük a szertartás költségeit. Megszervezzük az egyházi vagy polgári szertartás szerinti búcsúztató személy – katolikus pap, református lelkész vagy világi szónok - közreműködését a temetésen. Gondoskodunk az elhunyt holttestének hamvasztásra történő elszállításáról a kórház patológiájáról vagy a temetőből a megjelölt hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak légmentesen lezárható műanyag urnabetétbe történő elhelyezése, melyre egy időben eltávolíthatatlan módon feltüntetésre kerülnek az elhunyt adatai és a hamvasztás azonosító jelei. A művelet megtörténte után a hamvakat munkatársaink visszaszállítják irodánkba, áthelyezik azokat a szórásra alkalmas tároló dobozba és - amennyiben minket bíz meg vele - kiszállítják a szórás helyéül szolgáló repülőgéphez, ahol a kapitányának átadják az elhunyt hamvait.

  Az elhunyt búcsúztatása az eltemettető igényeinek megfelelően, különböző felekezeti búcsú-szertartással, vagy polgári megemlékezéssel történhet, akár a repülőtéren is. A gyászszertartás időpontjától függetlenül, a temetési időpontban a repülőtér megjelölt várópontján a repülőgép a speciális szóró-szerkezettel felszerelve várja a légi-temetésen résztvevő hozzátartozókat. Pontosan a megadott időben, a repülőgép felszáll és a megjelölt Duna folyamszakasz felett, a parton várakozó gyászolók előtt repül el. Az elhunyt hamvait egy megadott ponton virágszirmok kíséretében, a repülőgépből a Dunába szórjuk. Azon hozzátartozóknak, ismerősöknek, barátoknak, akik figyelemmel kívánják kísérni a Duna-partról a végső búcsú pillanatát, egy helyszínrajzot mellékelünk a szertartás pontos helyéről, a könnyebb tájékozódás céljából.

  Az Ön igényeinek megfelelően, vállaljuk a kórházban az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványának és Statisztikai lapjának beszerzését, ha szükséges, a kórházi hűtési díj kifizetését, az elhunyt öltöztetésének, sminkelésének megrendelését a ruházat leadásával együtt, illetve ha nem egészségügyi intézményben történt a haláleset, akkor a hamvasztáshoz szükséges illetékes Tisztiorvosi Hivatal engedélyének beszerzését.

  Igyekszünk a lehető legkedvezőbb megoldást megtalálni az Ön számára, ezért több krematóriummal is kapcsolatban állunk. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Budapest egyetlen, korszerűen felszerelt, modern krematóriuma, mely 2015 őszén kezdte meg működését, méltónak tartotta cégünket az együttműködésre. Így megnyílt a lehetőség a budapesti elhunytakat temettető megrendelőink számára, hogy a lehető legközelebb, Budapesten hamvasztassák el hozzátartozójuk földi maradványait.

  A légi-temetés pontos szolgáltatási áráról telefonon munkatársainknál tud érdeklődni, vagy használja online árajánlat kérő rendszerünket.

  Légi temetés űrlap

  Kérjük pontosan töltse ki az adatokat, hogy munkatársunk minél pontosabb árajánlatot tudjon adni Önnek.

  Melyik településen történt a halálozás?:
  Hol történt a halálozás?:
  Hol található jelenleg az elhunyt?:
  Intézmény neve:
  Mennyi utas szeretne repülni a repülővel?:
  Melyik reptérről induljon a repülőgép?:
  Szeretné a hamvakat a reptéren felravatalozni?:
  Megjegyzés vagy közlemény:
  Hogyan ismertessük árajánlatunkat?:
  Adja meg nevét *:
  Adja meg e-mail címét *:
  Adja meg telefonszámát:

  A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!