Hamvak temetése Dunába hajóról

Az elhunyt hamvainak hajóról a Duna folyamba történő temetésére nyílik lehetőség minőségi környezetben, megindító szertartással.

Hajós temetés urna ravatalaHa Önt vagy az elhunytat valamilyen emlék vagy korábbi kapcsolat fűzi a Duna folyamhoz, illetve az elhunyt kifejezett kérése az volt, hogy hamvait szórják a Dunába, akkor ezt a temetési formát ajánljuk figyelmébe. Ez a szertartási forma a hamvasztásos temetés személytelenségét kompenzálja a minőségi kialakítású hajó berendezéssel, a hajó személyzetének empatikus viselkedésével, illetve azzal a körülménnyel, hogy a hozzátartozók a temetés megtörténte után együtt maradnak addig, amíg a hajó ki nem köt. Nem utolsó sorban nyáron klimatizált, télen pedig fűtött a búcsúztatás helyszínéül szolgáló hajó belső tere.

Fontos szempont lehet, hogy:

 • a hajós búcsúztatás jóval személyesebb szertartás a temetői szórásos temetésnél
 • akár a hamvasztást követő napon sor kerülhet a hajós búcsúztatásra, sokkal hamarabb van temetési időpont, nem kell olyan sokáig várni a temetésre, mint egy temetői szórás esetében 

Környezetbarát vízben lebomló urnák:

  A teljes körű ügyintézés és szertartás menete:

  Az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a szükséges iratokkal munkatársunk beszerzi a halál helye szerint illetékes polgármesteri hivatal anyakönyvi osztályán. Leegyeztetjük és lefoglaljuk az Ön által kiválasztott temetési időpontot és rendezzük a szertartás költségeit. Megszervezzük az egyházi vagy polgári szertartás szerinti búcsúztató személy – katolikus pap, református lelkész vagy világi szónok - közreműködését a temetésen. Gondoskodunk az elhunyt holttestének hamvasztásra történő elszállításáról a kórház patológiájáról vagy a temetőből a megjelölt hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak légmentesen lezárható műanyag urnabetétbe történő elhelyezése, melyre egy időben eltávolíthatatlan módon feltüntetésre kerülnek az elhunyt adatai és a hamvasztás azonosító jelei. A művelet megtörténte után a hamvakat munkatársaink visszaszállítják irodánkba, áthelyezik azokat a kiválasztott bio urnába és - amennyiben kéri - kiszállítják a szórás helyéül szolgáló hajóra, ahol a hajó kapitányának átadják az urnát. A szertartást a lebomló anyagokból készülő ravataldíszek, úszó koszorúk teszik különösösen ünnepélyessé, elegánssá. Az úszó koszorút az urnával együtt vízre helyezzük, így az virágok között merül majd el. A ravataldíszek, koszorúk kiválasztásában kollégánk nyújt szakértői segítséget.

  Hajós temetés színhelye a Bástya hajóA temetés kezdő időpontja előtt fél órával a hajó személyzete fogadja a gyászoló hozzátartozókat a hajón. A hajó a pesti oldalon, a Margitszigettel szemben a Dráva utcától lassan, méltóságteljesen elindul a búcsúztatás helyszínére, a Népsziget déli részéhez. Az úton megtörténik az elhunyt polgári, vagy egyházi szertartás szerinti búcsúztatása. A búcsúztatóbeszéd végére a hajó megérkezik a temetés helyszínére, ahol a hajó személyzete az elhunyt hamvait tartalmazó urnát és a lebomló anyagokból készülő koszorúkat a Duna vizébe helyezi. Az urna az elhunyt hamvaival együtt, csendesen elmerül a habokban. A gyászoló család és a temetésen megjelentek egy-egy szál virággal búcsúznak el szeretett halottjuktól, melyet a Duna vizébe dobnak. A hajó visszatér kiindulási pontjához.

  Az Ön igényeinek megfelelően vállaljuk a kórházban az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványának és Statisztikai lapjának beszerzését, ha szükséges, a kórházi hűtési díj kifizetését, az elhunyt öltöztetésének, sminkelésének megrendelését a ruházat leadásával együtt, illetve ha nem egészségügyi intézményben történt a haláleset, akkor a hamvasztáshoz szükséges illetékes Tisztiorvosi Hivatal engedélyének beszerzését.

  Igyekszünk a lehető legkedvezőbb megoldást megtalálni az Ön számára, ezért több krematóriummal is kapcsolatban állunk. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Budapest egyetlen, korszerűen felszerelt, modern krematóriuma, mely 2015 őszén kezdte meg működését, méltónak tartotta cégünket az együttműködésre. Így megnyílt a lehetőség a budapesti elhunytakat temettető megrendelőink számára, hogy a lehető legközelebb, Budapesten hamvasztassák el hozzátartozójuk földi maradványait.

  Halotti tor a hajón:

  Hajós temetésen berendezés halotti torhozAz elhunyt hamvainak temetési szertartása után a hajón tudja vendégül látni a temetésen megjelent családtagokat, barátokat és ismerősöket. Nem kell felkészülnie, utána járnia annak, hol is tudja megrendezni a fogadást, elég jeleznie cégünk felé ezt az igényét. A hajós búcsúztatás során az urna vízbe helyezését követően a vendégek a felső fedélzetről már úgy tudnak visszatérni a hajó belső fedélzetére, hogy ott terített asztal és büfé várja őket

  Munkatársaink mindent elintéznek Ön helyett!

  A részletekről irodánkban vagy telefonon kaphat pontos felvilágosítást.

  Az alábbi menü sorokat figyelmébe ajánljuk, de kívánságára egyedi menü kombinációkat is összeállítunk:

  Hajós temetés - halotti torB1 csomag

  Aprósütemény + 1 választható ital / fő: 1.000 Ft + Áfa / fő

   

  B2 csomag

  Szendvics, aprósütemény, 1 ital/fő: 1.600 Ft + Áfa / fő

  (2db szendvics/fő: sonkás, szalámis, sajtos; sós és édes aprósütemények; 1 választható ital)

   

  B3 csomag

  Svédasztalos fogadás: 3.300 Ft + Áfa / fő

  Hideg előételek (kaszinótojás, sonkatekercs, magyaros hidegtál)
  Meleg ételek (töltött káposzta tekercsek, stefánia vagdalt)
  Saláta (kukoricasaláta, majonézes burgonya, franciasaláta, savanyúság)
  Friss házikenyér
  Desszert (édes aprósütemény)
  1 választható ital

   

  Megközelíthetőség:

  Hajós temetés helyszín parkolóvalA temetési hajó a Pesti alsó rakpart utolsó kikötőjéből, a Dráva u. – Révész u. közötti szakaszról fut ki.

  A kikötő megközelíthető a 3-as metró Dózsa György úti megállójától (vagy a Jászai Mari téri végállomástól) a 75-ös trolibusszal a Dráva utcai megállóig, onnan néhány perc gyalog.

  Autóval érkező hozzátartozók számára kedvezményes parkolás lehetőség biztosított.

   

  Hajós temetés űrlap

  Kérjük pontosan töltse ki az adatokat, hogy munkatársunk minél pontosabb árajánlatot tudjon adni Önnek.

  Melyik településen történt a halálozás?:
  Hol történt a halálozás?:
  Hol található jelenleg az elhunyt?:
  Intézmény neve:
  Temetésen résztvevők megközelítő száma:
  A temetés tervezett időpontja:
  Halotti tor rendezését tervezi a temetés után?:
  Megjegyzés vagy közlemény:
  Hogyan ismertessük árajánlatunkat?:
  Adja meg nevét *:
  Adja meg e-mail címét *:
  Adja meg telefonszámát *:

  A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!