TEMETKEZÉSI MÚZEUM TEXASBAN

2014.07.31.

TEMETKEZÉSI MÚZEUM TEXASBAN

A Houstonban található temetkezési múzeumról azt hihetné a látogató, hogy unalmas lesz, nyomasztó és hátborzongató.

A Nemzeti Temetkezéstörténeti Múzeum ezzel ellentétben lebilincselően érdekes programot ígér, minthogy az USA legnagyobb gyűjteményét mutatja be a temetkezés tárgyi emlékeiből, a balzsamozás, temetkezési módok, gyász rituálék és temetkezési szokások témaköreiben, az ősi civilizációktól napjainkig.

Láthatóak egyedi koporsók a múltból, ló vontatta temetési hintók, illetve motorizált járművek, amelyek például amerikai elnököket és más hírességeket szállítottak utolsó útjukra.

Bemutatásra kerülnek rekonstruált temetési jelenetek a világ több tájáról, látható egy pápai ravatal vagy uralkodói gyászmenet élethű rekonstrukcióját, a közép-amerikai halottak napja színpompás kellékeit.

Külön kiállítást szentelnek az elnöki temetéseknek, a Ghánában készült, fantasztikusan színes, figurális koporsóknak, a japán temetkezési szokásoknak és a balzsamozás történetének is.

A múzeumot 1992-ben alapította Robert Waltrip, aki csaknem 25 évig csak tervezte, hogy megőrzi és a nyilvánosság elé tárja a temetkezés történetét és annak tárgyi emlékeit.

A több mint 35.500 négyzetméter kiállítási területen elhelyezkedő múzeum azóta az Egyesült Államok, de talán az egész világ legnagyobb temetkezési múzeumává nőtte ki magát.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!