TEMETÉSI VIRÁGKÖLTEMÉNYEK

2014.11.11.

TEMETÉSI VIRÁGKÖLTEMÉNYEK

Végtelen a temetési virágok-koszorúk színe, összeállítása, formája

Temetésre virágot viszünk, sírcsokrot vagy koszorút. Letesszük a ravatalhoz, a többnyire személyes üzenettel ellátott virágokat.

De a koszorúkat más módon is személyessé lehet tenni, mint a szalagon szereplő felirattal. Készülhet a koszorú az elhunyt kedvenc virágából, összeállítható a kedvenc színéből, de akár figurális koszorúkat is elkészítenek a szakavatott virágkötők.

Mondhatnánk, hogy a virág rövid életű, de mégis sokat áldozunk rá általában, hiszen ez az, amivel elbúcsúztatjuk megboldogult szerettünket, és kifejezhetjük szeretetünket, megadhatjuk a végtisztességet. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen virág összeállítást viszünk egy temetésre.

Választhatunk hagyományos koszorúkat, csokrokat vagy egyetlen gyönyörű szál virágot is. Koporsós temetés esetén, sokan közvetlenül a sírba dobják virágukat, s behantolás után a sír tetejére ill. a fejfára kerül a többi koszorú és virág. Urnás temetés esetén, érdemes álló koszorút vagy kisebb virágcsokrot választani.

Az alábbiakban, az itthon még kevésbé elterjedt figurális koszorúkból gyűjtöttünk össze néhányat, mellyel az elhunyt egy hobbijára, tulajdonságára vagy esetleg a foglalkozására utalhat a készíttető:

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!