HALLOTT ÖN MÁR DRIVE-THRU RAVATALRÓL?

2014.11.06.

HALLOTT ÖN MÁR DRIVE-THRU RAVATALRÓL?

Ahol a kényelmi szempontok az élet minden területére beszivárognak

Az Amerikai Egyesült Államok sok szempontból is nevezhető a kényelem, kényelmesség hazájának.

Elég csak a sűrűn megtalálható gyorséttermekre gondolnunk, ahol a drive-in, vagyis az gépkocsival történő behajtás is rendelkezésre áll azok számára, akik az autóból még csak kiszállni sem szeretnének.

Ezt a koncepciót a ’80-as évektől kezdve néhány temetkezési vállalat is átvette. Számunkra idegen és furcsa lehet, a tengerentúl viszont sok gyászoló család veszi igénybe a ravatalozás ezen szokatlan formáját.

Lássuk, miről is van szó pontosan. A nyitott koporsós ravatalt, az erre a célra, tehát autós áthajtásra alkalmas épületben rendezik meg. Konkrét búcsúztatás vagy szertartás itt nincsen, a gyászoló család, ismerősök közvetlenül a koporsó mellé hajtanak járművükkel, megadják a végső tiszteletet az elhunytnak, elbúcsúznak tőle, esetleg írnak néhány sort a vendégkönyvbe, és elhelyezhetik az emlékezés virágait is.

Az ottani temetkezési vállalkozók szerint ez a megoldás nem csak a kényelemről szól. Előnyös annak, aki autójában, mások tekintetétől védetten szeretné kegyeletét leróni. A gyászoló család a látogatási könyv által visszajelzést kap arról, hogy ki tette végső tiszteletét az elhunyt koporsójánál. Nincs gond a parkolásra sem, és nem utolsó sorban, mozgáskorlátozott személyeknek rendkívül előnyös az „autós” ravatal.

A temetőbe már csak a szűk család kíséri el az elhunytat, ahol a koporsót végső nyughelyére helyezik.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!