A MILLIOMOSNŐ VÉGAKARATA

2014.10.16.

A MILLIOMOSNŐ VÉGAKARATA

Igaz történet arról, hogy miként temették el 1977-ben egy texasi olajmilliárdos özvegyét.

A texasi olajmágnások életét és gazdagságát annak idején a Dallas c. TV-sorozatból ismerhette meg a néző.

Jelen történetünk viszont egy valódi olajmogul özvegyéről, illetve az ő azóta is emlegetett, extravagáns temetéséről szól.

Isaac "Ike" West Jr., az első texasi klánok egyikének leszármazottja, két bátyjával együtt, hatalmas olaj- és szarvasmarha birodalom tulajdonosa volt. Gyorsan és fényűzően élt, ragyogó szépségű feleségével együtt. 1968-ban, 34 éves korában, egy las vegasi szállodában találták holtan, halálában valószínűleg szerepet játszott drogfüggősége.

Örököse és özvegye, Sandra, folytatta a nagyvilági életvitelt – ékszerek, bundák, autók -, csak Ferrariból hármat birtokolt, imádta a jó autókat, a száguldást, és általában a luxust.

Később azonban megcsömörlött a talmi csillogástól, a hamis barátoktól, az üres társasági kapcsolatoktól, és visszavonult. Otthoni magányában ideje nagy részét az egyiptológia tanulmányozásának szentelte. 1972-ben írta meg végrendeletét, mely saját korában, a különleges temetési végakarat miatt nagy felzúdulást keltett, hiszen az egyiptomi fáraókhoz hasonlóan (a Time Magazine írt így róla később), egyik kedvenc birtoktárgyával képzelte el majdani temetését.

Konkrétan az volt Mrs. West rendelkezése, hogy kedvenc, égszínkék ’64-es Ferrarijában, annak kényelmesen hátradöntött ülésén temessék el, felöltöztetve a legszebb, hófehér csipke hálóingébe.

Sandra West öt évvel később, 38 évesen hunyt el, autóbalesetben. Temetése pontosan a végakarata szerint zajlott le. Kedvenc Ferrarija lett a koporsója, a férje sírja melletti, végső nyughelyén.

Az autót a milliomosnő testével együtt, egy hatalmas faládába helyezve szállították a temetőbe, ahol egy daruskocsi engedte a sírgödörbe. Ezt követően két keverőautóból betont öntöttek a sírba, és a tetejét is lebetonozták, biztonsági okokból.

A temetésről a televízióban és az újságokban is beszámoltak.

A világoskék Ferrari és gazdája a san antonioi szabadkőműves temetőben pihennek együtt, egy egyszerű sírkő alatt, valószínűleg minden idők leghíresebb és legbizarrabb együtt eltemetett Ferrari és tulajdonos párosát alkotva.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!