Budapesti Krematórium

Több krematóriummal is kapcsolatban állunk, hogy ügyfeleink az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat választhassák széles kínálatunkból.

Büszkék vagyunk rá, hogy Budapest egyetlen, európai színvonalú, modern krematóriuma, mely 2015 őszén kezdte meg működését,  megbízható partnerei között tartja számon cégünket.

A Nagytétényben működő Budapesti Hamvasztóban megnyílt a lehetőség megrendelőink számára, hogy a lehető legközelebb, exkluzív környezetben hamvasztassák el hozzátartozójukat, ahol akár a teljes hamvasztási folyamat nyomon követhető, amennyiben igény van rá.

Az átlátható működéssel és különleges szolgáltatásaikkal a családok nyugalmát szolgálják és a hamvasztással kapcsolatos tévhitek eloszlatására törekszenek.

Különleges szolgáltatások

Hamvasztás előtti klasszikus koporsós ravatalozás, búcsú szertartás az exkluzív ravatal teremben

A ravatalozóban a hozzátartozók méltó körülmények között vehetnek búcsút a hamvasztás előtt koporsóban felrava-talozott elhunyttól. Itt akár – a temetői ravatalozáshoz hasonlóan – a hamvasztás előtt vagy azt követően is megtarthatják a megem-lékezést, egyházi vagy polgári szertartás keretében. Az elhunyt életéről szóló videó, vagy fotó összeállítást LCD TV-n kivetítve tekinthetik meg a résztvevők. A szertartáson lehetőséget biztosítunk a család által összeállított zenei program lejátszására.
A végső búcsút követően, a hagyományos koporsós temetések hangulatát felidézve, a koporsót egy hidraulikus rendszer engedi le a hamvasztó tér szintjére, ahol megkezdődik a hamvasztás.
A szertartás méltó körülményeinek megteremtésére széles koporsó és szemfedél választékkal állunk rendelkezésükre.

Hamvasztás előtti búcsúztatás a ravatal teremben, szűk családi körben, szertartás nélkül

A végső búcsú az exkluzív ravatal teremben, klasszikus szertartás nélkül zajlik (kb. 15-20 perc). Azoknak a családtagoknak ajánljuk, akik nem tudtak elköszönni az elhunyttól még életében, vagy szeretnének megbizonyosodni róla, hogy valóban szerettüket hamvasztják. Ha az elhunyt kemencébe helyezését is szeretnék megtekinteni, következő szolgáltatásunkkal ajánljuk kiegészíteni.

 

Hamvasztás kezdetének megtekintése üvegfal mögül, a galériáról

A megtekintő helyiség igénybevételével – amennyiben szeretnék – saját szemükkel bizonyosodhatnak meg arról, hogy valamennyi előírást betartva, a kegyeleti szempontokat figyelembe véve, higiénikus, modern körülmények között kerül sor a hamvasztásra.

A galéria üvege mögül megtekinthető a koporsó kemencébe helyezése (kb. 15. perc).


Várakozó helyiség

Amennyiben szeretné megvárni a folyamat végét (kb. 90 perc), vagy egyszerűen csak csendben félrevonulni a szertartást követően, kényelmes várakozó helyiségünkben foglalhat helyet, ahol kisebb, családi halotti torra is sor kerülhet a megemlékezést követően. A teremben gyermeksarok került kialakításra, így a szülők magukkal hozhatják gyermekeiket a szertartásra.

A hozzátartozók megvárhatják a 1,5-2 órás hamvasztási folyamat végét és akár helyben is átvehetik a hamvakat. Ebben az esetben kérjük, hogy már a hamvasztás megrendelésekor jelezzék igényüket. 


Egyéb különlegességek

A hamvasztás megrendelésével egy időben az alábbi szolgáltatásokat, kellékeket is kérhetik:

  • igényes hamvasztó koporsók, koporsó bélések, szemfedelek
  • telefonos értesítés a hamvasztás időpontjáról, ha esetleg otthon, gyertyagyújtással szeretnének megemlékezni szerettükről a hamvasztással egyidőben
  • hamvak különválasztása, amennyiben relikviatartóban, vagy kegyeleti ékszerben szeretnének megőrizni egy jelképes mennyiséget a hamvakból. Ékszerek és relikviatartók széles választékával várjuk.
  • ravatal terem dekorációja élő vagy selyemvirág kompozíciókkal, mécsesekkel
  • búcsú szeratartáshoz: polgári búcsúztató vagy pap, beszéd megírása, harsonás
  • ujjlenyomat, tenyér lenyomat az elhunytról, halotti maszk készítése
  • hamvak átvétele a hamvasztást követően, helyben
  • sürgősségi hamvasztás

Javasoljuk, hogy fáradjanak be személyesen pesti vagy budai irodánkba, ahol teljes körű tájékozatást nyújtunk valamennyi szolgáltatásról, bemutatjuk a kegyeleti kellékeket és segítünk kiválasztani az igényeiknek leginkább megfelelőt.

Addig is, kérem, tekintsék meg a hamvasztás folyamatát bemutató videót: